Hírek

A jelentkező gyermekek A4-es vagy A3-as rajzban fogalmazhatják meg mit tehetnek környezetünk és Földünk megóvása érdekében, valamint hogyan figyelhetnek oda egészségük megóvására.

A pályázat célja:

A Fidelitas hangsúlyozni szeretné a gyermekek számára, hogy napjainkban kiemelten fontos szerepet kap környezetünk és saját, illetve társaink egészségének megóvása. A rajzpályázat célja elsősorban a környezeti nevelés elősegítése, a környezettudatos gondolkodásra való nevelés és az egyén felelősségének tudatosítása. Célunk továbbá, hogy a felnövekvő generáció megismerje az egészséges táplálkozás, - életmód, valamint a sport kapcsolatát és ezek fontosságát.

A pályázat lehetőséget biztosít a kreatív, alkotni vágyó gyermekek és kisiskolások számára, hogy megmutassák, ők mit tudnának tenni környezetük és egészségük megóvásáért.

Nevezési kategóriák:

1. környezetvédelem - vízkészletek védelme - levegőminőség javítása - szelektív hulladékgyűjtés, újrahasznosítás - energiatakarékosság - veszélyeztetett állat –és növényfajok védelme

2. egészséges életmód - egészséges táplálkozás - rendszeres mozgás, sport - káros szenvedélyek elkerülése, egészségkárosító hatásuk

 

Díjazás:

Mindkét kategória külön kerül díjazásra, így az első, második és harmadik helyezettek is értékes nyereményekben részesülhetnek. Többek között 4-5 fős családi belépőjegyek a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Tropicariumba, a Csodák Palotájába és a Kalandpark játszóházba a Török Barkácsáruház jóvoltából. Mindezek mellett a helyezést elérők kétszemélyes mozijegyet és egy egészséges 100%-os Rauch gyümölcslé csomagot kapnak. A program végén az alkotások egy része kiállításra kerül.

Beküldési határidő: 2012. december 3.
A mű hátoldalán legyen feltüntetve az alkotó neve, életkora, oktatási intézménye, elérhetősége (e-mail cím, telefonszám), a nevezési kategória és a mű címe.
A borítékon kérjük feltüntetni: „Szeresd a Földet, óvd a környezeted!” Fotópályázat Cím: Rákoshegyi Közösségi Ház - 1174 Budapest, Podmaniczky Zsuzsa u. 3.

Asztalos Dávid (elnök) +36-30-654-53-95; rakosmente@budapest.fidelitas.hu
Barkó Ivett (program koordinátor) +36-70-359-49-49

Bővebb információ a
rakosmente.fidelitas.hu oldalon olvasható.

FŐTÁMOGATÓINK