Hírek

Az akció 2011-ben is óriási sikerrel zárult, hiszen annak ellenére, hogy elsőként került megrendezésre, rögtön 658 db ajándékcsomag gyűlt össze.  Az idei évben a csoport tagjai úgy döntöttek, hogy rekord számú dobozt kívánnak összegyűjteni és megdöntik a tavalyi rekordot. A célkitűzést sikerült is teljesíteni, ugyanis közel 700 dobozt, egészen pontosan 690 darabot gyűjtöttek össze. A dobozok idén is rendkívül gondosan be voltak csomagolva és fel voltak címkézve kedves üzenetekkel és jókívánságokkal, amit ezúton is nagyon köszönünk minden adakozó gyermeknek és családjának, valamint a programban közreműködő pedagógusoknak is. Az Ő segítségük nélkül, szervezetünk nem tudott volna ennyire sok gyermek arcára mosolyt csalni és a karácsonyi ünnepeket számukra szebbé tenni. Nagyon fontos, hogy már fiatalon megismerjék a gyermekek az adományozás adta örömöket, mellyel embertársaik irányába tehetnek jó és igen hasznos cselekedeteket.

 Az iskolák között idén is meg lett hirdetve „Az év legadakozóbb iskolája” díj, melynek lényege az volt, hogy azon iskola nyeri el a díjat és az azzal járó jutalmat, aki a legtöbb cipősdobozt gyűjtötte össze. A 2012-es év legadakozóbb iskolája a Diadal Úti Általános Iskola lett, aki 110 cipősdobozzal az első helyen végzett. Ezúton szeretnénk megköszönni minden egyes Intézménynek, aki részt vett a gyűjtésben, hogy végig vitték programunkat és helyet biztosítottak az érkező dobozoknak.

Az ajándékkal teli cipősdobozok a XVII. kerületi Családsegítő Központ, a RÉS alapítvány, kerületi családok és anyaotthonok, valamint a Gyömrői Gyermekotthon között lett szétosztva. A begyűjtésben és az osztásban részt vett Virág Mihály önkormányzati képviselő is, aki segített a több száz doboz begyűjtésének felgyorsításában. Az ajándékok egy részét a Fidelitas csoport tagjai az általuk lebonyolított december 22-i ételosztáson adományozták rászoruló családok részére. A felosztást nagyban segítette, hogy mindegyik dobozon fel volt tüntetve a célszemély neme és életkora.

Őszintén reméljük, hogy programunk jövőre is az ideihez hasonlóan sikeres lesz!