Hírek
 Az ötlet, hogy a hagyományos politikai, kulturális és szórakoztató programjainkon kívül nevelő szándékú eseményt is kellene szervezzünk, legelőször az ősz folyamán merült fel bennünk. Ekkor még kicsit homályos volt, hogy kicsiknek vagy nagyoknak rendezzük-e, de végül az elnökség hamar kidolgozta a stratégiát és októberben már meg is lett hirdetve a lehetőség - mondta Asztalos Dávid a csoport elnöke.
A szervezők minden lehetséges kommunikációs csatornát kihasználtak annak érdekében, hogy a lehető legtöbb háztartásba eljusson ez a lehetőség. Ez olyannyira jól sikerült, hogy habár csak a kerületiek számára kívánták meghirdetni a pályázatot, de végül az ország minden pontjáról érkeztek pályamunkák. A teljesség igénye nélkül Paks, Szekszárd, Berettyóújfalu, Debrecen, Jászberény és Hódmezővásárhely is mind azon városok közé tartozott, akik valamilyen úton-módon figyelmesek lettek a csoport fejlesztő szándékú felhívására. A 6 fős zsűri, amely Szabó Tiborné önkormányzati képviselő asszonyból, 3 művészeti pedagógusból és 2 Fidelitas tagból állt, nagyon sokat gondolkozott, mire kialakította a helyezéseket. Minden gyermek más és más tehetséges rajzot küldött be, ami nem is hasonlítható egymáshoz, hiszen mindegyik műnek megvan a maga mondanivalója. A szervezők végül úgy döntöttek, hogy szakítanak a bevált 1-től 3-ig terjedő helyezésekkel és lesz 4., 5. valamint számos különdíjas helyezés is. Ennek köszönhetően közel 30 gyermeket sikerült díjazni különböző kategóriákban és korcsoportokban. A díjazásban hatalmas szerepet játszottak támogatóink. A Skoda Derzbach autókereskedés és szerviz biztosította a nyertesnek a fődíjat, tehát a 2 fős bécsi hétvégét. A Török Barkácsáruház jóvoltából tudták díjazni a további helyezetteket (családi állatkerti belépő, tropicarium belépő, Csodák Palotája belépő és mozijegyek), a Kalandpark Játszóház 2 fő részére szóló ajándékjeggyel támogatta a programot, valamint a Rauch Hungária Kft-nek köszönhetően minden gyemek több liternyi 100%-os gyümölcslevet kapott jutalmul.

A nagy sikerre való tekintettel jövőre más kategóriákkal ismét meg lesz hirdetve a rajz- és fotópályázat, melyre már most készülhetnek a gyermekek.


A Fidelitas rákosmenti csoportja őszintén reméli, hogy pályázatukkal nem csupán a gyermekek rajzkészségét tudták fejleszteni, hanem nagyban hozzájárulhattak ahhoz, hogy a felnövekvő generáció óvja Földünket és környezetünket, valamint figyeljen oda saját szervezetének egészségére. A gyermekek rajzaiban kiemelt szerepet kapott többek között a szelektív hulladékgyűjtés, a vízzel, gázzal és elektromos árammal való takarékoskodás, az állatok védelme, a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás is.